Opening nieuwe showroom: 1 jaar geleden

Insight Nieuws   •   Mei, 2019

Insight blog showroom header Zeilstraat Hasselt

Vorig jaar in mei openden we onze gloednieuwe showroom in de Zeilstraat in Hasselt.
Nu één jaar later, het perfecte moment om onze showroom wat meer toe te lichten in een blog.

De locatie

Allereerst gingen op zoek naar de perfecte locatie. Dit was zeer belangrijk, want alles staat of valt met het juiste pand. Het was geen eenvoudige zoektocht. De juiste industriële sfeer die een bepaald pand uitstraalt, was voor ons van cruciaal belang. De typische betonnen draagbalken in combinatie met de stalen lichtstraat van het pand in de Zeilstraat, hadden ons al snel overtuigd.
De lichtinval tovert nog steeds een glimlach op ons gezicht, telkens de zon er weer door komt.

Deze oude opslagplaats van isolatiemateriaal was perfect als basis voor onze showroom. Uiteraard was het pand verre van klaar om als showroom te dienen. Voor Insight was het belangrijk de juiste balans te vinden tussen showroom en beleving. Geen haar op ons hoofd dat eraan dacht deze ruimte op te delen in diverse hokjes.
Nee, integendeel, de showroom moet ballen hebben en bij het binnenkomen een ´wauw´ gevoel creëren, zonder in te boeten aan diversiteit en openheid.

Om deze diversiteit tot zijn recht te laten komen, maken we gebruik van verschillende zones. Kantoor, bibliotheek, zitmeubilair, directiemeubilair, raamdecoratie, verlichting en een magazijn, alles kreeg zijn plaats. Hiertussen heerst een open sfeer met diverse werkposten die de zones met elkaar verbinden.

De werken

Als jonge starter hadden we de wildste ideeën, maar moesten we werken met een beperkt budget. De showroom in Hasselt is een mooi voorbeeld van zo veel mogelijk resultaat te behalen, met een beperkt budget. De focus lag dus zeker niet op het aanbrengen van permanente ingrepen aan het huurpand.

We gingen zelf aan de slag voor de volledige renovatie van onze nieuwe showroom. We startten met een degelijke basis. Elektriciteit, verlichting en verwarming werden als eerste onder handen genomen. Daarna gingen we aan de slag met de zonering. We schilderden de vloer, plaatsten wanden in OSB, bouwden onze platformen en lieten MDF op maat zagen om extra cachet te geven aan enkele opstellingen. We dachten goed na over het gebruik van materialen en kleuren, alles werkt versterkend op elkaar. Het geheel werd aangekleed met groen, heel veel groen! Planten fleuren nu eenmaal een ruimte helemaal op en verbeteren de akoestiek.

Container office

Met een creatieve insteek pakken we uit met een uniek kantoor. Glazen kotjes waren niet aan ons besteed. Wij kozen voor een oude zeecontainer uit Guatemala en toverden deze om tot de eyecatcher van onze showroom. Niet alleen een mooi plaatje was belangrijk, ook het topic herbestemming speelde een rol om te kiezen voor een afgedankte container en zo ons deeltje bij te dragen aan een groenere planeet. Als startup moesten we ons flexibel opstellen en een eventuele groei in acht nemen. Als een verhuis zich ooit opdringt en het tijd is om de Zeilstraat te verlaten, zijn we er zeker van dat onze container op een andere locatie opnieuw kan schitteren.

Benieuwd naar het resultaat?

Kom eens langs voor een tas koffie. Bekijk hier onze openingstijden of maak gerust een afspraak.
Showroom Insight zeilstraat hasselt
By |2019-08-05T08:02:14+00:00mei 24th, 2019|Latest Articles|