Groen maakt gelukkig

Insight Nieuws   •   Oktober, 2018

Insight-groen-blog1

Recent bezochten we de VT Wonen & Design Beurs in Amsterdam, met ontelbaar mooi ingerichte standen in verschillende stijlen. Eén aspect kwam in iedere stand terug, namelijk ‘GROEN’.  Alle standen waren rijkelijk aangekleed met planten, bloemen, takken, … .Wij kunnen dit alleen maar toejuichen. Zelf hebben we onze showroom aangekleed met zeer veel planten en dat maakt ons nog dagelijks gelukkig.  

Planten thuis of op kantoor, het fleurt de ruimte helemaal op.  

Mindfulness, bewust omgaan met alles in het leven, slaat ook op de inrichting en decoratie van je huis en werkplek.
In een woonkamer brengt groen rust en evenwicht als je vermoeid of gestresseerd bent. Op kantoor bevordert het de concentratie. Bovendien geven planten een blij gevoel.   

 De voordelen van groen:

 • Bevordert de luchtkwaliteit
  Planten dragen bij tot het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verhogen van de luchtvochtigheid. Ze nemen CO2 op, neutraliseren schadelijke stofdeeltjes en dampen van oa kopieerapparaten, printers en computers.

 • Betere akoestiek
  Planten absorberen achtergrondgeluiden.

 • Mentale gezondheidsboost
  Planten zorgen voor een beter humeur en een gevoel van gelukzaligheid. Zorg dragen voor een levend organisme zou de kans op depressies en eenzaamheid verminderen.

 • Minder stress
  Planten verminderen de aanwezigheid van stress en angst. Ze stralen rust uit waardoor mensen zich meer gaan ontspannen en zich optimistischer gaan voelen.

 • Betere concentratie en productiviteit
  Planten zorgen voor een gezondere lucht waardoor je je beter kan concentreren. Bovendien zorgt een groene omgeving ervoor dat je je rustig en gezond voelt, zo komt er in je hoofd meer ruimte vrij voor nieuwe ideeën.

 • Tegen verkoudheid en verstopte neus
  Planten verhogen de luchtvochtigheid en verminderen de aanwezigheid van stofdeeltjes.

 • Bevordert het groepsgevoel 
  Planten moeten verzorgd worden. Als dit opgenomen wordt als gemeenschappelijk project, bevordert dit de samenwerking tussen werknemers.

 • Fleurig huis
  Planten zijn decoratief, ze stralen warmte en gezelligheid uit.

Alternatief 

Is er niet voldoende plaats of geen mogelijkheid tot het plaatsen van echte planten, dan bestaan er een aantal alternatieven.  

Hang bijvoorbeeld een afbeelding van de natuur aan de muur, een foto of schilderij van planten blijkt net zo rustgevend als echte planten. Ook leuk is het plaatsen van gedroogde planten of takken. Dit vergt veel minder onderhoud, maar geeft toch de juiste sfeer.   

Insight-Groen-Blog6
Insight-Groen-Blog5

In onze studio hebben wij een groene wand gecreëerd met rendiermos, dit is volledig onderhoudsvrij.

Insight-Blog-Groen-Studio