logo Extremis Insight

Extremis

Extremis is een Belgisch designmerk, voornamelijk gericht op samen buitenleven.

Extremis betekent in het Latijn ‘buitengewoon’, een mooie omschrijving van hun DNA. Alle creaties kunnen ‘buiten’ gezet worden en kunnen ‘gewoon’ worden genoemd door hun bescheidenheid.

Alle producten van Extremis worden met zorg vervaardigd in België, met eerbied voor eco-efficient materiaalgebruik. Bij ieder nieuw ontwerp staat hun motto centraal: ‘Design is voor de mens; het moet mensen dienen, hun problemen oplossen en hun levenskwaliteit verbeteren.’

Op zoek naar Extremis?

De volledige collectie van Extremis kan u hier vinden. Bent u op zoek naar een specifiek product en kan u het niet terugvinden op onze website?
Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.
Sfeerfoto Merkpagina Extremis Insight

Dit zijn geen meubels, het zijn tools voor samenzijn

Dirk Wynants is de oprichter van Extremis. Innovatie, materialen van superieure kwaliteit, oog voor functionaliteit en ecologie maken deel uit van zijn credo. Het feit dat hij nooit het alledaagse volgt, maar altijd een innovatief en vooruitstrevend ontwerp brengt, maakt zeker deel uit van zijn succesverhaal. Bij de opstart van Extremis kreeg hij veel tegenwind, de markt was nog niet klaar voor de vernieuwende meubels van Extremis. Dirk Wynants zag dit als een opportuniteit en speelde een pioniersrol op de markt. Meer dan 50 designprijzen bewijzen de originaliteit en het succes van Extremis.

 De geboorte van Gargantua, de allereerste Extremis-tafel 

Het besef dat er iets ontbreekt, is steeds de start van een nieuw Extremis ontwerp. De Gargantua werd ontworpen door Dirk Wynants na een lange zoektocht naar zijn ideale familie tuintafel. Niet veel later ontstond Extremis. Gargantua was een eenvoudig ontwerp als gevolg van technische, fysieke en budgettaire beperkingen die Dirk Wynants moest overwegen bij de opstart in 1994. Er werd maar één model, één kleur, één type en één maat geproduceerd. Er wordt gezegd dat schaarste leidt tot creativiteit, en men onder moeilijke omstandigheden komt tot de beste oplossingen. In het geval van Gargantua is dit zeker en vast een feit. Het ontwerp concentreerde zich volledig op multifunctionaliteit en flexibiliteit, stevigheid en duurzaamheid kregen voorrang op esthetiek. Leuk weetje, om houtafval te beperken werd de afmeting van de tafel aangepast naar standaard plaatafmetingen. Het overtollig hout werd gebruikt voor de banken. De Gargantua is vandaag nog steeds een gewilde klassieker onder de tuinmeubelen.

Bekijk de producten van Extremis online

Bent u op zoek naar een specifiek product en kan u het niet terugvinden op onze website? Neem dan gerust contact met ons op. Insight kan de volledige collectie bestellen.

More Info?

Heeft u vragen over een product of bent u op zoek naar persoonlijk advies?

Contacteer ons beslist!