World Clean Desk Day!

Insight Nieuws   •   januari, 2020

 Op maandag 13 januari was het World Clean Desk Day, een dag die is uitgeroepen om ervoor te zorgen dat je het nieuwe jaar begint met een helder hoofd en een schoon, opgeruimd bureau. Clean desk is tegenwoordig geen onbekend begrip meer. Steeds meer bedrijven spelen hier op in en voeren de zogenoemde “clean desk policy” in. World Clean Desk Day is dé kans om het jaar goed te starten en  voor eens en altijd komaf te maken met de rommel op je bureau die zich maar blijft opstapelen.

Maak jij je ook schuldig aan een rommelige werkplek en wil je graag meer weten over hoe je een clean desk in stand houdt? Lees dan snel verder!

Wat houdt een Clean Desk policy nou precies in?

Een clean desk houdt, letterlijk vertaald, in: een schoon bureau. Dat betekent dat je aan het einde van een werkdag al je paperassen en kantoorartikelen moet opbergen. Wat je dan overhoudt is een clean desk. Je takenlijst is klaar, je werkplek is vrij en je kunt met een tevreden gevoel naar huis. Je zult jezelf de volgende dag bedanken wanneer je aankomt op een opgeruimd en leeg bureau. Want; tidy desk = tidy mind!

Naast het feit dat een georganiseerde werkplek stress kan verminderen, zorgt het ook voor een gezondere omgeving. Er zweven minder stofdeeltjes met bacteriën rond en het verlaagt de VGM-risico´s. Deze worden bijvoorbeeld veroorzaakt door los slingerende computerkabels. Ook geeft een clean desk een goede indruk aan je collega´s of leidinggevende én zorg je voor een professionele en betrouwbare indruk op klanten en relaties.

Er zijn diverse manieren om een clean desk policy in stand te houden. Aan de ene kant vergt het enige discipline om ervoor te zorgen dat de rommel geen kans krijgt om zich op te stapelen, maar aan de andere zijn er diverse tools op de markt die je een handje kunnen helpen.

Dataflex

Kijk bijvoorbeeld eens naar Dataflex. Dit Nederlands bedrijf ontwerpt producten die ergonomie, technologie en werkplekken met elkaar combineert. Ze noemen hun producten dan ook ´ergonomische computerwerkplekaccessoires´. (Tip voor Scrabble! ?)
Zij vinden dat de potentieel van een werknemer optimaal moet worden benut en streven naar een thuisgevoel op de werkplek, ook wel ´Feeling at work´ genoemd. Deze visie sluit perfect aan bij een clean desk policy én helpen de producten om een comfortabele, gezonde in inspirerende werkplek te creëren.

Maar hoe optimaliseer je de werkomgeving met deze ergonomische werkplekaccessoires?
Wij hebben er alvast een paar voor je op een rijtje gezet!

gouden driehoek Dataflex ergonomie Insight blog

1. Monitorarmen

Een monitorarm maakt kostbare ruimte op je bureau vrij en stelt het je in staat om je monitor in een prettige positie te verstellen. Met een monitorarm oogt je bureau ook leger en ben je minder snel geneigd om papieren en spullen onder jouw monitor te schuiven.

Dataflex biedt vier verschillende series monitorarmen; Viewgo, Viewlite, Viewmate en Viewmaster.
Ben je op zoek naar een speelse en budgetvriendelijke oplossing? Dan is die Viewgo een ideale match. Deze instapcollectie is eenvoudig te installeren, heeft een speels design maar wordt daarentegen heel serieus als het op comfort aankomt. De Viewmate is een no-nonsense oplossing voor elke setting en past binnen elke type werkomgeving. De producten uit deze serie zijn modulair, configureerbar en upgrade baar zodat je altijd geniet van een perfecte combinatie van efficiëntie en betaalbaarheid. Vind jij monitorarmen maar lelijk en ben je op zoek naar iets mooiers? Dan vind je de juiste oplossing binnen de Viewlite collectie. Bij deze serie is er meer aandacht besteed aan een minimalistisch design waarvoor het al verschillende designprijzen zoals de Red Dot Award en de iF Award heeft gewonnen. De veelzijdige producten uit de Viewmaster collectie zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zodat er onder de zwaarste omstandigheden kan worden gefunctioneerd. Deze betrouwbare, goed uitgebalanceerde monitorarmen voldoen aan de allerhoogste ergonomische normen.

 2. Toolbars

Een toolbar is een ruimtebesparende oplossing die het bureaublad opgeruimd houdt en biedt het de mogelijkheid om je werkplek te personaliseren en te organiseren. De Viewlite toolbar is een mix van gebruiksvriendelijkheid, design én uitstekende ergonomie. De diverse accessoires maken het mogelijk de werkplek naar persoonlijke wens te organiseren. Deze houders zijn eenvoudig vast te haken aan de toolbar waardoor je alle noodzakelijke documenten en bureauaccessoires binnen handbereik hebt. Het geïntegreerde kabelmanagement zorgt ervoor dat de kabels netjes worden weggestopt in het frame voor een veilige werksituatie en een opgeruimde, professionele indruk.

3. Addit serie

Werk jij vooral in een werkomgeving met veel flexwerkplekken? Zeker weten dat er een clean desk policy wordt nageleefd op het kantoor. Aan een flexwerkplek werken verschillende mensen, waardoor het dus belangrijk is dat deze ook opgeruimd wordt achtergelaten voordat je collega er plaats neemt.

Binnen deze ´agile´ of dynamische werkplekken wordt er vaak gebruik gemaakt van een BYOD (bring your own device). Dataflex heeft hiervoor een serie ontwikkeld die ervoor zorgt dat persoonlijke eigendommen gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd, opgeborgen en meegenomen. Binnen deze Addit serie vind je bijvoorbeeld Link, een gebruiksvriendelijk plug & play USB-C docking systeem waarmee je iedere laptop in een handomdraai aansluit op het externe scherm en het datanetwerk. Met Link heb je, ongeacht welk merk, geen rompslomp meer met kabels, stopcontacten, opladers of adapters en kun je direct aan de slag.

Naast het gemakkelijk connecteren van je laptop is het bij een agile werkomgeving ook belangrijk dat je eenvoudig en snel je persoonlijke spulletjes kunt vervoeren. Deze aantekeningen, notitieboekjes, visitekaartjes of favoriete pennen bewaar je gemakkelijk in de Bento ergonomische toolbox. Het ontwerp is geïnspireerd op de Japanse lunchtrommel en is een notebook-, tablet-, documenthouder én persoonlijke opslag in één. Een simpele en speelse oplossing waardoor je gemakkelijk van werkplek switcht zonder een hele volksverhuis in gang te zetten.

De producten van Dataflex hebben de ideale balans tussen functionaliteit, ontwerp en prijs. Daarnaast hechten ze enorm veel waarde aan kwaliteit en zetten zij zich in voor een duurzame planeet. Het zijn producten voor iedereen, van freelancers tot multinationals en van banken tot fabrieken.

Benieuwd naar de producten van Dataflex? Bekijk hier de volledige collectie monitorarmen en notebookverhogers online op onze webshop. 

Clean your desk!

Pak vandaag de kans om je eigen rommel te overwinnen, en zorg dat het elke dag World Clean Desk Day is!
We weten allemaal dat een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimd hoofd. Maak je bureau vrij van alle stapels papiertjes, rondslingerende bureauaccessoires en overige rommel en zorg voor een clean desk zodat jij met een frisse start het nieuwe jaar kan beginnen. Want geef toe, een opgeruimd en overzichtelijk bureau geeft toch ook een fijn gevoel? Daarnaast zorgt het voor rust en structuur, waardoor jij binnen no-time die takenlijst kunt afvinken en met een tevreden gevoel weer naar huis kunt gaan.  #worldcleandeskday

Ben jij toe aan een clean desk of kan je werkplek nog de nodige ergonomische computeraccessoires gebruiken?
Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.