Den Dijk Zonhoven2019-12-03T10:12:20+00:00

Project Description

Den Dijk interieurontwerp Insight Studio header

Den Dijk Zonhoven

Insight Studio stak zijn schouders onder een horeca ontwerp voor de evenementenhal in Zonhoven.
Het cafetaria grenst aan het sportcomplex en richt zich op een breed doelpubliek. Insight studio werd voor dit ontwerp enkel aangesteld voor het conceptontwerp, planontwerp en een visualisatie in 3D met bijhorend moodboard. De klant stelde zelf een aannemer aan om de werken uit te laten voeren aan de hand van onze plannen.

2D Plan

Divide Insight
2d plan Den Dijk Zonhoven

Moodboard

Divide Insight
Moodboard Den Dijk Insight Studio

Het ontwerp

Divide Insight

Voor deze zaak werd gekozen voor een toegankelijk, modern ontwerp, met een industrieel karakter.

Om dat industrieel karakter in de verf te zetten, kozen we voor een afwerking in staal. Zo werd de bar voorzien van een compositie met stalen blokframes in diverse maten. De tafelframes werden ontworpen in hetzelfde staal voor een uniform karakter. De scheidingswand tussen de inkom en de lounge genoot ook dezelfde industriële stalen look, afgewerkt met een speelse compositie van glazen panelen in zowel klaar glas, als draadglas.

Naast een goede look, is een juiste circulatie en zonering van groot belang. We kozen ervoor om centraal te werken met een algemene ruimte. Door de afwisseling tussen tweepersoonstafels en familietafels creëerden we een speels geheel. Het belangrijkste element is natuurlijk de toog. Deze staat centraal in de ruimte en is gemakkelijk toegankelijk voor iedereen. Rondom laten we voldoende plaats vrij om een vlotte bediening te garanderen.

We kozen voor een vloer in natuur eik. Deze voelt warm aan en zet direct de juiste toon voor een gemoedelijke sfeer. Aangezien de zones rondom de bar zwaarder belast worden, opteerde we hier te werken met een keramische tegel. Weliswaar een matte keramische tegel met cementlook, zodat deze zeker in het geheel past.

 De centrale ruimte wordt afgescheiden van een tweede inkom door de stalen tussenwand. Achter de wand bevindt zich een lounge hoek met enkele cocktailzetels. Door het gebruik van indirect licht kunnen we een gezellige sfeer creëren. De ideale plek om even tot rust te komen.

Het achterste deel van het pand kijkt uit op de terreinen van het indoor sportcomplex en geeft toegang tot de squashzalen. We creëerden een gang om de squash af te scheiden van het zitgedeelte en de rust te bewaren. Deze smallere ruimte werd ingericht op twee niveaus, zo kan iedereen de match volgen. Vooraan plaatsten we een rij lage tafels, achteraan werkten we met middelhoge tafels en een bank op maat.

De finishing touch zit in de afwerking, materiaalkeuze en kleurcombinaties. Met behulp van ons moodboard kwamen we tot een sluitend geheel.

3D Ontwerp

Details

Divide Insight
  • Conceptontwerp

  • Moodboard

  • 2D / 3D ontwerp

Meer weten over dit project?

Divide Insight
Lees hier onze blog over de ontwerpfase

Ready to Talk?

Kunnen wij u ergens mee helpen? Heeft u plannen of bent u op zoek naar een specifiek product?
Onze koffie staat altijd klaar!

Contact