INSIGHT STUDIO: New realisation online

Insight Nieuws   •   September, 2019

Den Dijk Zonhoven - Insight

Den Dijk Zonhoven

Insight Studio stak zijn schouders onder een horeca ontwerp voor de evenementenhal in Zonhoven. Het cafetaria grenst aan het sportcomplex en richt zich op een breed doelpubliek. Samen met de klant gingen we op zoek naar een gepast ontwerp.

Tijdens een eerste kennismaking bleek al snel dat deze zaak een modern toch industrieel karakter moest uitstralen. Daarnaast was het van groot belang ervoor te zorgen dat ons ontwerp toegankelijk moet zijn voor iedereen. We luisterden naar alle wensen van de klant en namen deze mee naar onze eerste brainstorm.

2D plan

De eerste ontwerpfase start met een brainstorm en het uitwerken van een grondplan in 2D. Alle wensen van de klant worden bekeken.
We puzzelen om zoveel mogelijk toe te passen en houden rekening met een goede circulatie.

2d plan Den Dijk

Moodboard

Om de klant een beeld te geven van de sfeer, stellen we een moodboard samen.
Hierna volgt een tussentijdse bespreking om een eerste feedback te ontvangen.

Moodboard Den Dijk Insight Studio

3D renders

Na de nodige aanpassingen werken we het plan uit in 3D en worden er renders gemaakt.
Dit geeft de klant een finaal beeld, hoe het pand eruit zal komen te zien.
Wanneer de klant deze goedkeurt en besluit verder met ons in zee te gaan, stellen wij een kostenstaat op in samenwerking met onze aannemers.

Het ontwerp

Bij een eerste bezoek is het belangrijk om geprikkeld te worden. Er moet als het ware een spontane glimlach op je gezicht ontstaan door de kleine details die je ervaart en het gevoel die de ruimte bij je opwerkt. Een van de belangrijkste factoren om een ontwerp echt tot zijn recht te laten komen en de juiste sfeer te bepalen, is verlichting. Een juiste lichtkleur en intensiteit zijn de kers op de taart voor een geslaagde inrichting. Verder kozen we voor een vloer in natuur eik. Deze voelt warm aan en zet direct de juiste toon voor een gemoedelijke sfeer. Aangezien de zones rondom de bar zwaarder belast worden, opteerde we hier te werken met een keramische tegel. Weliswaar een matte keramische tegel met cementlook, zodat deze zeker in het geheel past.

Om het industrieel karakter in de verf te zetten, kozen we voor een afwerking in staal. Zo werd de bar voorzien van een compositie met stalen blokframes in diverse maten. De tafelframes werden ontworpen in hetzelfde staal voor een uniform karakter. De scheidingswand tussen de inkom en de lounge genoot ook dezelfde industriële stalen look, afgewerkt met een speelse compositie van glazen panelen in zowel klaar glas, als draadglas.

Naast een goede look, is een juiste circulatie en zonering van groot belang. Den Dijk verwacht veel gasten te verwelkomen en deze mogen elkaar niet hinderen. We kozen ervoor om centraal te werken met een algemene ruimte. Door de afwisseling tussen tweepersoonstafels en familietafels creëerden we een speels geheel.

Het belangrijkste is natuurlijk de toog. Deze staat centraal in de ruimte en is gemakkelijk toegankelijk voor iedereen. Rondom laten we voldoende plaats vrij om een vlotte bediening te garanderen.

 De centrale ruimte wordt afgescheiden van een tweede inkom door de stalen tussenwand. Achter de wand bevindt zich een lounge hoek met enkele cocktailzetels. Door het gebruik van indirect licht kunnen we een gezellige sfeer creëren. De ideale plek om even tot rust te komen.

Het achterste deel van het pand kijkt uit op de terreinen van het indoor sportcomplex en geeft toegang tot de squashzalen. We creëerden een gang om de squash af te scheiden van het zitgedeelte en de rust te bewaren. Deze smallere ruimte werd ingericht op twee niveaus, zo kan iedereen de match volgen. Vooraan plaatsten we een rij lage tafels, achteraan werkten we met middelhoge tafels en een bank op maat.

De finishing touch zit in de afwerking, materiaalkeuze en kleurcombinaties. Met behulp van ons moodboard kwamen we tot een sluitend geheel.

Insight studio werd voor dit ontwerp enkel aangesteld voor het conceptontwerp, planontwerp en een visualisatie in 3D met bijhorend moodboard. De klant stelde zelf een aannemer aan om de werken uit te laten voeren aan de hand van onze plannen.

Zelf plannen? Kom gerust eens langs om de mogelijkheden te bespreken.

By |2019-09-20T09:36:57+00:00september 20th, 2019|Latest Articles|