Muziekodroom 3D render Backstage Insight Studio

Voor muziekcentrum Muziekodroom in Hasselt doken we nog eens diep in onze creatieve buidel. Er werd ons gevraagd mee te werken aan een ontwerp voor de renovatie van hun backstage ruimte waar artiesten zich kunnen voorbereiden op hun optreden.

Divide Insight

We kregen volledig carte blanche op één uitzondering na, de bestaande OSB wand waarop vele artiesten hun handtekening achterlieten, moest verwerkt worden in het nieuwe ontwerp. Uiteraard lieten we deze wand met zijn rijke geschiedenis dan ook graag pronken in ons ontwerp.

We deelden de backstage ruimte op in drie delen; de inkom, een ontmoetingsruimte en een loungeruimte.

Bij het binnenkomen van de ruimte wordt je door een gang geleid met hangplanten en verlichting om een soort jungle effect te creëren. Planten zorgen steeds voor een betere luchtkwaliteit. Tevens heeft het zien en ruiken ervan een gunstig effect op je gemoedstoestand.  In deze zone wordt ook steeds de catering voorzien.

We hebben kozen voor een gezellige zithoek met één lange bank, om het groepsgevoel te versterken. De achtermuur is volledig versierd met oude instrumenten. Een knipoog naar al dat muzikaal talent dat hier reeds over de vloer kwam. Alle instrumenten worden samen met de muur in één kleur gespoten. Hierdoor krijg je één geheel, dat niet te druk aanvoelt.

Een kleine kitchenette en een grote tafel bieden plaats aan de artiesten en hun genodigden. We hebben gekozen om te werken met een combinatie van 3 verschillende industriële stoelen en krukken, die we door elkaar gebruiken voor een uitnodigende look. Te clean hoeft een dergelijke ruimte niet te zijn. Door wat chaos te creëren, accentueren we het Rock & Roll-gevoel.

Verder wordt de backstageruimte aangevuld met een chill-outzone. Hier liggen zitzakken in het rond. Er staat een tv met spelconsole, dartsbord en kickertafel. De laatste zenuwen, waar de artiesten nog mee zouden kampen, kunnen hier naar hartenlust weggespeeld worden.

Het project werd voorlopig nog niet uitgevoerd en zit nog in een concept fase.

Titel details Insight lettertype
Divide Insight
  • 2D / 3D ontwerp

  • Conceptontwerp

Ready to Talk?

Kunnen wij u ergens mee helpen? Heeft u plannen of bent u op zoek naar een specifiek product?
Onze koffie staat altijd klaar!