In samenwerking met MAMU architecten was Insight verantwoordelijk voor de post los meubilair van het gloednieuwe kantoor van BDO Cynex aan de grote ring te Hasselt. Er is bijzonder veel aandacht besteed aan een optimale harmonie tussen vorm en kleur. Met een oppervlakte van 825m2 en 50 werkplekken verdeeld over diverse zones was dit een mooie uitdaging voor ons team.

“Zeer goede ervaringen met Jannik en zijn team; alles tot in de puntjes afgewerkt en verzorgd. Wij hadden een relatief omvangrijk project lopen bij Insight (inrichting van 825M2 aan kantoorruimte). We zijn erg goed bijgestaan in het maken van de juiste keuzes.”

Kris verhees, Bestuurder, BDO Cynex

Onthaal

Een goede ontvangst legt de basis. Bij het betreden van een kantoor wordt de eerste indruk gevormd, en die blijft hangen. Voor BDO Cynex was het essentieel om een goede balans te vinden tussen zakelijk en professioneel, gecombineerd met een warm welkom en een huiselijke sfeer.

Werken

BDO Cynex wilde graag flexibel kunnen werken. Ze hadden een zeer specifieke wens om te werken met een rotatiesysteem waarbij de werknemers telkens van plaats zouden wisselen om kennis te maken met het gehele team. Daarom hebben we ervoor gekozen om te werken met vaste werkeilanden van 4 tot 6 personen. Elke werkplek werd identiek uitgerust met een monitorarm, stroompunt en Bento box voor persoonlijke spullen. Om de werkplekken te zoneren, plaatsten we kasten tussen de verschillende eilanden, afgewerkt met een plantenbak aan de bovenzijde.

Tussen de werkplekken werd een akoestische wand geplaatst om het werkcomfort te optimaliseren. De kleuren werden perfect afgestemd op de akoestische wandpanelen en de muurverf.

Om de clean desk policy door te trekken, werd er met veel aandacht nagedacht over de technieken en het kabelmanagement van de bureaus. Iedere werkplek werd tijdens de productie machinaal voorzien van 2 uitsparingen voor een monitorarm en een stroompunt, zodat deze telkens identiek uitgelijnd konden worden.

Elke werkplek werd voorzien van 8 vaste stopcontacten, een USB-laadpunt, een easy-access stopcontact ingewerkt in het werkblad, 2 schermen op een monitorarm met weggewerkte kabels en aangesloten op een docking systeem met USB-C aansluiting. Door alle voorzieningen weg te werken onder het werkblad, is enkel de USB-C kabel zichtbaar op het werkblad om een eenvoudige plug & play werking met hun laptop te garanderen. Insight ontzorgde de klant door de installatie van deze IT met bijbehorend kabelmanagement in eigen beheer uit te voeren.

Vergaderen

Vergaderen bij BDO Cynex gebeurt in stijl. Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor nieuwe klanten en leveranciers. De sfeer is dan ook iets formeler, met een statige tafel voorzien van matzwarte, fingerprint-proof werkbladen. Alle elektrificatie is weggewerkt in het werkblad. Zitten doen ze op een echte klasserier, de Una chair van Italiaanse fabrikant ICF. Afgewerkt met een zwart epoxy gelakt frame en cognac bruine lederen bekleding zorgde deze voor de juiste uitstraling.

Focus Werkplekken

Complexe dossiers vragen soms om een extra boost aan concentratie. Daarom zijn er diverse focusplekken gecreëerd, waar medewerkers zich alleen of met een klein team kunnen afzonderen. Een goede akoestiek zorgt voor een rustige omgeving. Een beperkt werkoppervlak draagt bij aan een aangename geborgenheid, en een elektrisch zit-sta bureau voorziet in de nodige afwisseling tussen zittend en staand werken. Door ons af en toe af te zonderen, creëren we een enorme boost in prestaties wanneer dit nodig is. Ook hier zijn dezelfde IT-voorzieningen getroffen als bij de overige werkplekken, waardoor er naadloos kan worden geswitcht van een vaste werkplek naar een focusplek met slechts één kabel.

Pauzeren

Een productieve werkdag vraagt om een broodnodig rustmoment. Bij Cynex is een volledige cafetaria ingericht. We maken gebruik van individuele tafels voor maximaal 4 personen om de ruimte flexibel te houden voor eventuele evenementen. Alle rechthoekige tafelbladen zijn voorzien van een koppelsysteem waarmee de tafels netjes samengevoegd kunnen worden. Deze ruimte wordt bij Cynex niet alleen gebruikt als lunchruimte of evenementenruimte, maar ook informele vergaderingen kunnen hier perfect plaatsvinden. Als kers op de taart is er een klein terras met een picknicktafel voorzien.

Ontspannen

Aangrenzend aan de cafetaria is een ruimte ingericht voor ontspanning. Deze is uitgerust met een comfortabele zithoek, een bartafel en een pooltafel. Nu rest ons enkel nog om de tijd in de gaten te houden zodat we hier niet te lang blijven plakken.

Insight ontzorgde de klant gedurende het hele traject door alles te regelen. Tijdens de ontwerpfase zochten we naar passend meubilair dat zowel esthetisch als functioneel aansluit bij de werking van Cynex. Tijdens de uitvoering namen we de verhuizing van het oude meubilair en de ontmanteling van de elektrificatie op ons. We zorgden voor de levering, installatie en aansluiting van het nieuwe meubilair, inclusief vernieuwde elektrificatie, tot aan de installatie van de pooltafel. Zo garanderen wij een ready-to-use resultaat.

Ready to Talk?

Kunnen wij u ergens mee helpen? Heeft u plannen of bent u op zoek naar een specifiek product?
Onze koffie staat altijd klaar!